Wil jij een origineel bedrijfsevenement organiseren omdat er een mijlpaal is bereikt, een jubileum aanstaande is of omdat jullie successen willen vieren? Weet je niet goed waar je moet beginnen en ontbreekt het je aan inspiratie? Bij Wildproeverij.nl helpen wij uiteenlopende bedrijven met het bedenken, organiseren en uitvoeren van een origineel bedrijfsevenement. Van tips, inspiratie en voorbeelden: graag brengen we je op nieuwe gedachten, helpen wij je ideeën verder aan te scherpen en zetten we in op het welslagen van het te organiseren bedrijfsfeest.

3 stappen voor het organiseren van een origineel bedrijfsevenement

Om te komen tot een geslaagd en origineel bedrijfsevenement, geloven wij dat je uitdrukkelijk stil moet staan bij een aantal cruciale momenten. Door deze momenten stapsgewijs te doorlopen ontstaat geleidelijk het beeld van het ideale bedrijfsfeest en biedt het jou inzicht wat op welk moment ondernomen moet worden om het uiteindelijk tot een feest te maken voor iedereen, inclusief jouzelf als organisator en eindverantwoordelijke:

  • Start met het waarom – wij geloven dat het van doorslaggevend belang is stil te staan wij het ‘waarom’ van jouw te organiseren bedrijfsevenement. Je komt vaak al gauw tot een concrete aanleiding. Wat vervolgens van belang is, is om een sfeerbeeld vast te stellen. Met onze opdrachtgevers starten wij daarom vaak met een uitgebreide brainstormsessie. Het vastleggen van beelden helpt om het beoogde gevoel helder te krijgen. De resultaten van de brainstormsessie leggen we vast in een moodboard. Vervolgens is het van belang om doelen te formuleren, de doelgroep te bepalen en te bespreken wat -en dat klinkt gek- beslist niet wenselijk is. Uiteindelijk resultaat is een scherp beeld van het beoogde bedrijfsevenement.
  • Maak een draaiboek – een bedrijfsevenement organiseren is een kunst op zich. Je dient zowel grote zaken als details te regelen en dit alles dient op het ‘moment van de waarheid’ te kloppen. Je hebt immers geen herkansing! Wij geloven daarom dat het vastleggen van de droom, de doelstelling en de aanwezige doelgroep in een draaiboek de basis is van een succesvol evenement. Het draaiboek zoals wij dit voor opdrachtgevers opstellen geldt niet alleen als praktisch kompas, maar ook als communicatiemiddel in het voorbereidingsproces naar het bedrijfsevenement toe. Met elkaar weten we waarover we spreken, wat de status is van de verschillende acties en is inzichtelijk welke partners en partijen betrokken zijn bij het bedrijfsevenement
  • Stel een event manager aan – bij het organiseren van een bedrijfsevenement komt veel kijken. Ons advies is altijd: stel bij het organiseren van een bedrijfsevenement een (externe) event manager aan. Dit zorgt niet alleen voor extra handen en ogen, maar ook voor rust en overzicht. Rust omdat een extern event manager altijd vanaf kijkt en zaken anders ziet dan wat jij als organisator ziet. Tijdens de uitvoer van het evenement wil jij ook kunnen genieten, ook daarom is het aantrekken van een extern evenet manager voor jouw bedrijfsevenement een must.

Ongetwijfeld heb je een idee of beeld van jouw bedrijfsfestival. Met het geven van voorgenoemde tips hopen wij je meer richting te hebben gegeven over de wijze waarop jij een origineel bedrijfsevenement kunt organiseren. Wildproeverij.nl heeft ruime ervaring in het bedenken, organiseren en uitvoeren van originele bedrijfsevenementen. De groottes van groepen variëren van 20 tot 100 deelnemers, de duur varieert veelal van een middagprogramma tot driedaags arrangement. Doelgroepen waarvoor Wildproeverij.nl evenementen heeft georganiseerd zijn directie en managementteams, personeelsverenigingen, klanten- / relatiedagen of dealerevents of bedrijfsfeesten en -uitjes.

Origineel bedrijfsevenement organiseren met Wildproeverij.nl

Heb je behoefte aan meer informatie, extra denkkracht, creativiteit of advies? Wil jij ontdekken welke opties Wildproeverij.nl biedt voor het organiseren van een origineel bedrijfsevenement op de Veluwe? Informeer vrijblijvend bij event manager Marlies IJzerman, moodmaker bij Wildproeverij.nl!