Komt u ook lekkere streekspecialiteiten proeven & wild eten op de Wilddagen in Vierhouten? Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 organiseren Hotel Vierhouten, Hotel Restaurant de Vossenberg, Pannenkoekenhuis De Boswachter en Restaurant Bistro NoVice alweer de twintigste editie van dit gezellige evenement. De Wilddagen zijn een niet meer weg te denken traditie op de Veluwe. Het evenement trekt een groot publiek, van culinaire fijnproevers (Vierhouten wordt niet voor niets de culinaire parel van de Veluwe genoemd) tot families met kinderen of toevallige toeristen. Er is dan ook voor iedereen wel iets te beleven tijdens dit tweedaagse evenement.

In het eerste weekend van oktober vormt de parkeerplaats die grenst aan de Nunspeterweg en de Ganzenakkers de achtergrond voor diverse activiteiten. De streekmarkt die tijdens de Wilddagen wordt georganiseerd, met een ruime keuze uit culinaire specialiteiten uit de regio, trekt sowieso al veel publiek. Voor Veluws wild, een lekker bockbiertje en veel andere lekkernijen bent u hier aan het juiste adres. Rondom de streekmarkt is er live muziek en entertainment en zijn er diverse demonstraties. Voor de kinderen bestaat er dit jaar de mogelijkheid een tochtje op de rug van een ezel te maken.

De Wilddagen, die twee jaar geleden in een nieuw jasje werden gestoken, zijn al jarenlang een grote publiekstrekker. Vorig jaar wist dit gezellige familie-evenement ruim 6000 bezoekers naar Vierhouten te lokken. Dat was voor een deel te danken aan het weer, maar zeker ook aam het vernieuwde concept waarmee de Wilddagen in 2017 hun doorstart maakten. Toen er dat jaar een aantal restaurants in Vierhouten niet langer mee wilden werken aan de organisatie van het evenement, moest de organisatie op zoek naar een nieuwe opzet. Vroeger werd namelijk het centrum van Vierhouten geheel afgesloten voor autoverkeer zodat de bezoekers van de Wilddagen op hun gemak door de straatjes konden slenteren, maar omdat de niet-deelnemers nog gewoon bereikbaar moesten blijven voor hun gasten was dat nu geen optie meer. De nieuwe opzet werd in 2017 niet door iedereen gewaardeerd, maar beleefde vorig jaar een groot succes.

De ervaringen van bezoekers waren vrijwel zonder uitzondering positief, waarbij met name de unieke sfeer en de goede kwaliteit van de producten vaak genoemd werden. Hier geen eindeloze herhaling van dromenvangers en theelichtjes, zoals zo vaak het geval is op de vele braderieën en streekmarkten die ons land inmiddels rijk is, maar standhouders uit de eigen regio met kennis en verstand van de bijzondere producten die zijn verkopen.

Komt u dit jaar zelf ook een kijkje nemen? De Wilddagen beginnen zowel op zaterdag als op zondag om 13.00 uur en duren tot 18.00 uur. De entree is gratis. Als u met de auto komt dan kunt u (betaald) parkeren op één van de aangewezen parkeerterreinen. Daarnaast rijden er speciale pendelbussen tussen het Transferium in Nunspeet en het Wildplein.