Wildstoof: de ultieme bourgondische maaltijd
Wildstoof is een heerlijke bourgondische maaltijd die gemaakt wordt van diverse soorten wild. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over dit type stoofpot, van wat het precies is tot waar u het koopt en hoe het zelf gemaakt kan worden via een heerlijk en toch eenvoudig wild recept. Tot slot geven we u informatie over waar u wild kopen kunt, zodat u in alle gemak thuis van deze heerlijke maaltijd kunt genieten.
Wat is wildstoof?
Wildstoof is een stoofpot gemaakt van wild. Er zijn verschillende soorten wild die gebruikt kunnen worden voor het maken van dit type stoofpot, zoals hertenvlees, wildzwijn vlees, of een combinatie van verschillende soorten vlees. De maaltijd wordt langzaam gestoofd met groenten en specerijen, waardoor het vlees zacht en smaakvol wordt. Het wordt gezien als een heerlijk luxe gerecht dat perfect geschikt is voor de koudere herfst en winter maanden.
Benodigde ingrediënten voor Wildstoof
Er zijn verschillende ingrediënten die gebruikt kunnen worden voor het maken van een wildstoof, afhankelijk van het recept dat u volgt. De basis ingrediënten voor deze stoofpot zijn vlees, groenten en specerijen. Hieronder volgt een lijst met ingrediënten die tijdens de bereiding vaak gebruikt worden.
– Hertenvlees
– Wildzwijnvlees
– Uien
– Wortels
– Bleekselderij
– Champignons
– Zilveruitjes
– Rode wijn
– Gemengde kruiden en specerijen
– Invertsuikerstroop
– Aalbessenconsentraat
– Maïs
– Zout
– Mosterd
Hoe kan ik een wild- of hertenstoof zelf maken?
Wildstoof is een relatief eenvoudig gerecht om zelf te maken, maar het vraagt wel om redelijk wat bereidingstijd. Dit komt doordat het vlees langzaam moet worden gestoofd. In de stap voor stap gids hieronder leest u hoe u wildstoof zelf kunt maken.
1. Snijd het wild in blokjes en bak het in een braadpan met wat olie of vet.
2. Snijd de uien, wortels en bleekselderij in stukjes en voeg ze toe aan het vlees in de pan.
3. Voeg de rode wijn, gemengde kruiden en specerijen en invertsuikerstroop toe aan de pan. Roer alles goed door om het te mengen.
4. Voeg nu voldoende bouillon toe aan de pan zodat het vlees goed bedekt is. Breng het geheel aan de kook.
5. Voeg de champignons, zilveruitjes, aalbessenconsentraat en eventuele andere groenten toe aan de pan. Laat het geheel op een laag vuur zachtjes koken tot dat het vlees zacht is en het sausje dik genoeg is. Dit kan tot wel enkele uren duren.
6. Voeg eventueel nog wat extra specerijen toe naar smaak en serveer de stoofpot compleet met aardappelpuree, rijst of pasta.
Doe eens wild: koop wildstoof kant-en-klaar
Als u zelf geen zin of tijd hebt om een stoofpot te maken, dan kunt u deze ook kant en klaar kopen. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijke soorten wild kopen op Wildproeverij.nl, de perfecte plek voor liefhebbers van Veluws Wild en bourgondische maaltijden. Hier kunt u terecht voor allerlei soorten wildproducten, van wildstoof tot hertenstoof en meer. Ze verkopen deze stoofpot in bakken van ongeveer 700 gram, die u kunt bestellen als vers product of vanuit de diepvries.
Ontdek Veluws Wild met Wildproeverij.nl
Wildproeverij.nl is de ideale plek voor liefhebbers van food, cultuur en natuur die op zoek zijn naar een unieke beleving. Hier draait het niet alleen om wild eten, maar juist om het ontdekken van hetgeen dat schuilgaat achter het Veluws Wild. Het is een unieke manier om deze wereld te kunnen ontdekken. En dat is beslist te moeite waard, zeker als u zoekt naar een duurzame manier van vlees consumptie. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat het consumeren van
Wild een duurzame keuze is.